Interesat de un implant dentar? Iata ce trebuie sa stii

Romanii plecati in strainatate fac o mare diferenta intre serviciile stomatologice din afara si cele din tara. Cu preturi mai accesibile in Romania, ajung chiar si sa isi planifice o vacanta cu acest scop, de a rezolva problemele stomatologice. Merita pentru ca ajung sa combine frumosul cu utilul, treburi medicale cu vizita in tara natala.

Daca esti interesat de un implant dentar trebuie sa stii in primul rand ca lucrurile nu se realizeaza la repezeala. Mai apoi, ar fi bine totusi sa mergi la o clinica dotata, cu servicii complexe, acolo unde exista si un specialist in implantologie. Fie ca este vorba despre un implant dentar Bucuresti sau realizat oriunde in tara iata cateva mituri explicate care sa iti clarifice temerile despre acest subiect.

  • Este dureros

Poate ca una din fricile comune cand vine vorba de lucrarile dentare se refera la durere. Trebuie stiut ca un implant dentar nu se realizeaza fara anestezie, deci procedura in sine poate fi comparata cu oricare alta. Chiar daca este complexa, asta nu inseamna ca si durerea pacientului este mai mare.

  • Nu am varsta potrivita pentru un implant

Un implant dentar nu tine neaparat cont de varsta. Limitele sunt, sa spunem, de minim 18 ani, pentru ca dezvoltarea osoasa sa fie completa. Altele insa sunt criteriile pentru ca un pacient sa fie candidat potrivit pentru o astfel de procedura. Spre exemplu starea maxilarului, a osului unde se va implanta dintele conteaza cel mai mult in aceasta ecuatie.

  • Sunt variante mai ieftine

Medicul stomatolog specialist in implantologie – exista ramuri diferite in stomatologie, asa cum exista si in medicina, in randul chirurgilor spre exemplu – va explica avantajele. Cu siguranta ca veti intelege mai bine situatia mai apoi.

Un implant dentar inseamna sa inlocuiti un dinte sau mai multi, dupa caz, sa il faceti functional precum unul natural, avand si siguranta ca va dura. O alta metoda propusa va putea insemna sa realizati o punte, sa piliti extremele zonelor unde va lipseste un dinte sau mai multi, sa inlocuiti mai mult decat unul singur. In orice caz, nimic nu se si compara cu stabilitatea si durabilitarea unui implant – tocmai pentru ca este introdus in os, precum radacina dintelui natural, iar asta spune totul.

  • Se simte ciudat

Este doar o senzatie de inceput, dupa ce va obisnuiti cu lipsa unui dinte si mai apoi il inlocuiti. Asta nu va dura mult. La pachet, vin toate avantajele, de a putea mesteca, manca, vorbi, deci un implant este oarecum ca un dinte natural. La fel va fi si senzatia.

  • Dureaza mult

Daca planuiti intoarcerea acasa pentru o procedura de implant trebuie sa stiti ca in sine procedura este rapida. Dureaza in jur de o ora, dar asta depinde de caz. Procedura se realizeaza in doua etape. Deci va trebui sa reveniti pentru a realiza implantul in mod complet. Asta se va intampla in medie dupa 3 sau maximum de 6 luni de la prima interventie. Pana la momentul de implant cu dinte functional puteti opta pentru  coroana temporara, pentru a evita jena si disconfortul lipsei unui dinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*