Cele mai bune 4 mancaruri din Bucovina

Bucovina se poate considera zona cu cele mai bune mancaruri traditionale. Datorita zonei curate si pline de paduri, mancarea in aceasta zona mereu va avea alt gust si va fi mai savuroasa. Preparatele traditionale din aceasta zona sunt mostenite din nepoti in stranepoti. Astfel in 2009, in Bucovina a fost infiintata si asociatia „Produs in Bucovina”, tocmai pentru a ajuta la promovarea si pastrarea traditiei pentru o serie de mancaruri traditionale.

Ca sa nu mai lungim vorba si probabil curiozitatea, mai jos am pregatit lista de mancaruri traditionale Bucovinene.

Cighir (drob de miel) Bucovinean

Drobul de miel sau cighirul cum este denumit asa zis-ul drob in Bucovina, este unul dintre cele mai ravnite feluri de mancare la sarbatoarea Pastelui. Acesta se serveste cald langa diverse salate sau garnituri. Nimic nu-l impiedica sa fie servit rece ca aperitiv, ba chiar datorita compozitie acesta rezista o perioada destul de lunga pastrat la rece.

Ciorba Radauteana

Vestita ciorba Radauteana, cu denumirea dupa un oras din Suceava (Radauti) este probabil amprenta judetului. Reteta a fost dezvoltata de la baza retetei de ciorbe de burta iar gustul este fabulos in combinatie cu usturoi si smantana. Daca ai ajuns in Bucovina si nu ai incercat ciorba radauteana, e ca si cum ai merge in Paris si nu ai vizita turnul Eiffel.

Tochitura bucovineana

In toate restaurantele din tara se prepara tochitura, dar ca in Bucovina nicaieri. Tochitura din Bucovina are un gust aparte, carnea naturala si telemeaua sau branza de casa sunt un mare plus pe care oriunde in Romania nu-l vei gasi la fel de delicios ca la bucovineni. In Bucovina, tochitura se asorteaza cu un vin productie locala dulce acrisor.

Tocanita de hribi de la Bucovina

Fiind o zona plina de paduri, putem spune ca majoritatea mancarurilor din Bucovina se bazeaza pe ciuperci, lactate si vanat. Aceasta tocanita de hribi este una dintre delicatesele bucovinene, fiind in topul solicitarilor a tuturor turistilor ce treg pragul bucovinean. Reteta de tocanita cu hribi este destul de simpla, problema se pune la smantana folosita, deoarece la retetele traditionale se foloseste smantana de casa.

Daca vi s-a facut pofta, va invitam sa vizitati Bucovina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*