De ce sa fii mandru ca esti roman

Astăzi, din păcate, imaginea românilor este pătată.Credem şi susținem această idee atunci când deschidem televizorul.Posturile de ştiri atată adesea doar „partea rea” a țării, iar noi, spectatorii rămânem cu această idee: că în România banul face legea, că interesul celor de la putere este să se îmbogățească de pe urma noastră, şi multe alte lucruri de acest gen.Într-adevăr, există şi astfel de cazuri, dar posturile de televiziune ar trebui să arate acestei țări si lucrurile bune care se întâmplă.
România are atâția oameni cu poveşti de succes, atâtea genii şi atâția campioni, dar de unde să ştim asta? La televizor putem vedea doar evenimente nefericite şi cazuri de corupție, în cea mai mare parte.
În afara țării, românii sunt asociați cu romii, românii din alte țări sunt etichetați hoți, sunt atâtea cazuri de cerşetori români. De ce? Pentru că în România este greu să supraviețuieşti când nu ai bani şi este şi mai greu să îți găseşti un loc de muncă din care să faci suficienți bani pentru a te întreține pe tine sau familia ta.
Totuşi, ar trebui să fim mândrii că suntem români.Dacă nu datorită prezentului, măcar trecutului.Atunci când cumpărăm ceva, nu cred că ştim cu toții cine sunt personalitățile întipărite pe bancnota cu care cumpărăm ceva.Ar trebui să fim mândrii că Eminescu s-a născut în România, ar trebui să fim mândrii că Nicolae Grigorescu aparține neamului românesc, şi de celelalte personalități ale poporului român, cunoscute în țările de pretutindeni.
Cetățenii altor țări nu ne sunt cu nimic mai superiori, prin simplul fapt că suntem români, suntem campioni de la naştere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*