Liber pentru trecerea copiilor romani prin vama fara declaratii de la parinti

Copiii parintilor romani ce locuiesc in strainatate si calatoresc in Romania incepand de joi nu vor mai avea nevoie de acordul pentru calatorie semnat de parinti.

Potrivit politiei de frontiera, pentru copiii cu cetatenie romana dar care locuiesc in strainatate si se deplaseaza in Romania insotiti, nu vor mai avea nevoie incepand cu joi seara de acte in care sa ateste acordul parintilor privind calatoria copiilor la iesirea din Romania.

Incepand de joi seara, pentru a demonstra domiciliul sau resedinta in strainatate se va face doar cu documente oficiale ce atesta faptul ca acestia locuiesc in strainatate.

Pana in prezent, fara lipsa acordului parintilor sau a unui reprezentat legal, copii cu cetatenie romana ce voiau sa calatoreasca in strainatate, nu puteau trece vama. Pentru a face acest lucru, acestia aveau nevoie de o declaratie autentificat ce trebuia prezentata la iesirea din Romania. Aceasta declaratie se aplica doar minorilor si trebuia sa cuprinda orasul si tara de destinatie, data plecarii si cand se vor intoarce in tara.

Declaratia autentificata pentru copiii ce calatoresc in alte tari decat in cele in care au domiciliul sau resedinta este in continuare obligatorie, dar un mare avantaj il reprezinta extinderea valabilitatii. Aceasta nu mai este valabila doar un an, fiind extinsa valabilitatea pe maxim 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*